A fogorvos válaszol

Lézeres gyökérkezelés

K. Enikő

Tisztelt Cím!

Jobb oldalt alul a második nagyőrlőfogamon és a második kisőrlőfogamon korona van. (3 tagú rögzített). 2020. júliusában lett feltéve a korona.
A második nagyőrlőfogam gyökér kezelve lett, így lett a korona rátéve. Az egyik csatornát nem tudta kezelni, mert nem találta meg a doktornő. Hármat kitudott tisztítani.
Igaz mondta a doktornő, hogy lehet idővel gond lesz vele, hogy egyet nem tudott kezelni, mármint a csatornát. Én vállaltam a felelősséget, hogy így is kérem rá a koronát.
Pár napja a második nagyőrlőfogammal valami nincs rendben. Nem fáj, de érzem, hogy ott van.

Érdeklődnék, hogy a lézeres gyökér csatorna kezeléssel esetleg az a csatorna kitisztítható-e, amit hagyományosan nem lehetett? Ha igen, hány kezelésre lenne szükség?
Várom válaszát!

Üdvözlettel: Koncz Enikő

Válasz

Kedves Enikő!

Először is, egy CT felvételre lesz szüksége. Ez térkép szerűen megmutatja a kezelést végző orvosnak, hogy hol van a fel nem tárt csatorna.

A fog újragyökérkezelését úgynevezett mikroszkópos technikával javaslom. Ez, a megfelelő nagyításnak köszönhetően megoldhatja problémáját. A CT felvétellel egy mikroszkópos gyökérkezelésekben jártas endodontus oldja meg legnagyobb valószínűséggel a problémáját!

A lézeres gyökérkezelés csak már feltárt csatornákat tud fertőtleníteni, ez egyfajta csatorna tisztítási mód, de a jelenlegi problémáját nem fogja megoldani.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk