A fogorvos válaszol

Lukas tejfogban pukli

.

Tisztelt Szakértő, Gyermekfogászati kérdésem lenne.Kislányomnak felül van egy lukas foga. 1 ève lett körúlbelül gyökérkezelve és betömve neki. Jelenleg az Usa-ban tartozkodunk. A tömès a fogából kiesett. Elvittem itt fogorovoshoz, h tömjék neki vissza, de itt nem csinálták meg. Altatni akarták és valami implantátumot rátenni majd 6-8000$ért 🙁 nem értették nálunk , h tömnek és gyökérkezelnek fogat ezek nélkül. De nem is ez a lényeg. Vettem neki szàjzuhanyt és minden nap listerines oldattal kimossuk azóta. Ez eddig müködőtt is. Azonban 2 napja a lukban észre vettem,h valami nő neki, mintha húsdarab lenne. Nem az ínyen , mint mikor gyökérkezelték neki, hanem a lukból. Próbàltam megpiszkálni neki , fogselymezni, de elkezdett vérezni, ugyh abba hagytam… Kérdésem az lenne mi lehet ez? Megint begyulladt a gyökérkezelt fog és gennyzacskó, mit lehet ezzel csinálni, várhatok vele vagy vigyem el orvoshoz itt megint? Nem fáj neki, nemÉrzèkeny , de növekszik ahogy nézem. Van esetleg erre valami praktika , mert itt sajnos nem túl kooperatívak a fogorvosok , mint otthon. Vagy nemNyúlnak a gyerekhez vagy altatatni akarják és mérgedràga implantátumot rakni aFog helyére. Mit tehetek ebben a helyzetben? Válaszukat előre is nagyon köszönöm.

Válasz

A már „gyökérkezelt” tejfog belsejében növő rózsaszín szövet a reaktív idegszövet, amely a tejfog gyökereiből indulva fejlődik. Piszkálni nem kell, ugyanúgy meg kell mosni, mint a fog többi részét!
A gennyzacskó a tejfog gyökerénél kiindult gyulladás következtében kialakult sipolyjárat külső nyílása, amely hol megduzzad, hol lelappad. A duzzanatból ki lehet nyomni a váladékot, de ez sem szükséges!

Addig, míg kislányának nincs hőemelkedése, láza (fog eredetű, általános tünetek nélkül) és nem duzzad fel az arca, addig a foggal nincs teendő! Tisztítani kell!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk