A fogorvos válaszol

Lyukas fog, fog kő

.

Tisztelt Doktornő/Doktor úr,

Pár napja észrevettem egy apró lyukat az egyik rágó fogamban. Nem volt még lyukas fogam. Tudom, hogy jelenleg nem fogadhatnak fogtömésre beteget. Viszont szeretném megkérdezni, hogy ahhoz hogy ne rosszabbodjon a fogam javasolt-e plussz ápolást beiktatnom? Jelenleg Philips Sonicare elektromos fogkefét használok, Curaprox enzimes, fluoridos fogkrémet, szájvízet és minden este fogköztisztítót.
Most lett volna esedékes a fogkő eltávolítás is viszont a járvány miatt a a fogászat bezárt. Az alsó fogíven az egyik első fogamon az ínyemnél zavaró fogkő alakult ki. Tudna javasolni valamit amivel kicsit enyhíteni tudok rajta?
Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Sajnos a járványhelyzet miatt valóban csak akut panaszok ellátása lehetséges, ami azt jelenti, kizárólag nagy, el nem múló panaszokkal lehet pácienst fogadni. Ennek alapján se állapotfelmérés, se fogkőszedés, se tömés nem lehetséges.

Az Ön által használt eszközök, amennyiben azok használata helyesen van kivitelezve megfelelő egy tökéletes szájhigiéne fenntartásához. Jelen helyzetben ez minden, amit megtehet.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk