A fogorvos válaszol

Lyukas fog

.

Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy mely esetekben lehet normális dolog az, hogy a körzetis fogorvosom a lyukas fogamat gyökérkezeléssel vagy kihúzással akarja megoldani.
Mielőbbi válaszátvelőre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben a szuvasodás eléri a fog élő részét, a fogbelet, úgy gyökérkezelés válhat szükségessé a fog megtartása miatt. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a gyökércsúcs körül a későbbiekben krónikus gyulladás alakulhat ki. Ez a gyulladás gócnak számít, és a későbbiekben igen komoly problémákat okozhat.

Amennyiben a szuvasodás mértéke olyan nagy, hogy a fog csont felé lévő részénél nincs már ép foganyag, úgy esetleg a húzás lehet az egyetlen alternatíva, hiszen ez esetben már nem tudunk megfelelő pótlást készíteni.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk