A fogorvos válaszol

Lyukas íny

Tisztelt Doktor!Azzal kezdeném h iszonyatosan félek a fogorvostól:)Az egyik fenti őrlőfogam tömött,gyakran megfájdul és az inyemen kivülről van 1 apró juk,nem tudom mitől,régen 1 apró balesetbe megütöttem ott felhasadt de azóta is ott az apró juk az inyemen(foggyökér picit látszik is)és ha begyullad a fog ott néha gennyedzik:SMit lehet ezzel tenni,alapesetbe sebbi baja csak fél évente megfájdul:S és bedagad:SVálaszát köszönöm előreis!

Válasz

Leírása alapján egy -a fog körül a csonállományban kialakult- gyulladás tör utat magának egy sipolynyíláson keresztül az ínyén át. Egy röntgent követően lehet dönteni a szükséges terápiáról, de valószínű, hogy el kell távolítani a fogát, hisz már a fog gyökere is kilátszik (?!).

Ne tévessze meg az, hogy „csak” félévente okoz panaszt, ez a gyulladás góc és a szervezet egyéb területein okozhat elváltozásokat, ill. bármikor kialakulhat helyben egy akut folyamat, mely erős fájdalommal és annak kisugárzásával jár. Javaslom, minél hamarabb keresse fel kezelőorvosát a többi fog épségének megőrzése érdekében!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk