A fogorvos válaszol

Lyukas letört fog

T. Diána

Üdvözlöm. Egy olyan kérdésem lenne hogy hátul a rágó fogam 2 éve letört és keletkezett benbe egy óriási lyuk akkora a lyuk a fogamba hogy csak a fog széle látszodik körbe és belül kidudorodik belőle egy ilyen rózsaszín puha valami ami érintésre fáj azt hitte eddig hogy kaja maradék mert eddig csak nyelvemel éreztem de nem mostanra annyira meg nőtt hogy a fogam belsejébe egy duddornak érzem mi lehet az? Ez normális ebben az esetben?

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Feltehetőleg az íny burjánzott be az említett területre és mivel ez nem jól tisztítható, gyulladásban van. Röntgen nélkül természetesen nem tudok biztosat mondani, de a fogat a leírás alapján minden bizonnyal el kellene távolítani. Keresse fel kezelőorvosát vagy rendelőnket mihamarabb.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk