A fogorvos válaszol

Lyukasfog

B. Fanni

Kedves Dr. Nő.
Egy olyan kérdésem lenne hogy a tavalyi terheségem óta nagyon tönkrementek a fogaim a terheség alatt szedtem vitamint és magnéziumot is. De a fogaim csak romlottak. Most ott tartok hogy szinte az összes fogamból kipotyognak darabok és lyukak lesznek rajta. Nem tudom hogy helyre lehet e még a fogaimat hozni. Ha igen akkor hogyan?
Köszönöm a választ előre is. Szép napot

Válasz

Kedves Kérdező!

A terhesség a közhiedelemmel ellentétben nem rontja a fogak állományát. Az tény, hogy megváltozik a nyál összetétele, illetve jellemző lehet az úgynevezett terhességi ínygyulladás, azonban megfelelő szájhigiénével ennek káros következményei is teljesen kiküszöbölhetők.

A kérdéses fogai több, mint valószínű, hogy már a terhesség előtt is érintettek voltak.

Most az a legfontosabb, hogy keressen egy megfelelő szakembert, kapjon egy megfelelő kezelési tervet a fogak rendbetételére, és annak megfelelően haladjanak a kezelésekkel.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk