A fogorvos válaszol

Lyukas,mozgó fog

Tisztelt Dr!25 éves nő vagyok.Kilyukadt a bal felső 5-s fogam.Nagy fájdalmaim voltak,nőtt a nyomás a fejemben,fájt a fülem, nem bírtam enni és vérzett.Kicsit mozog is és sajnos szaga is volt.Gondolom a szagot a baktériumok okozták amik az étkezések során bele kerültek.Elmentem orvoshoz,hogy kihúzassam.De ehelyett elkezdték a gyökér kezelést,mert a röngenen egészséges a foggyökerem.Ott akkor a tisztítás után,minden fájdalmam megszünt.Egy hét múlva kell vissza mennem,gondolom akkor eltávolítják a 4 kis „gyógytömést” és megcsinálják a gyökérkezelést.Valahogy én ezt nem tartom jó ötletnek,mert kicsit mozgó fogat nem tudnak megmenteni,Rágni nem tudok ezen az oldalon,mert akkor fáj,de egyébként nem.Ön mit tanácsol!Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

A röntgenfelvétel ismerete nélkül a leírása alapján valószínűsíthető, hogy a fog a nagy mértékű gyulladás miatt mozdult be. Így, ha a gyulladás lehúzódik, akkor a fog stabilizálódni fog. Mindenképpen érdemes lenne megpróbálni megmenteni a fogat, amennyiben a röntgenfelvétel is ezt támasztja alá!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk