A fogorvos válaszol

Magasnak érzett fog/Összeér a felette lévővel

M. József

Szép napot!
Tegnap kihúzták az egyik fogamat, majd az érzéstelenítő elmúlása után éreztem, hogy a kihúzott fog melletti fog (ami egyébként egy gyökérkezelt, tehát tömött fog), hozzáér a hozzáér a felette lévő foghoz amikor bezárom teljesen a számat, és kényelmetlennek érzem, olyasmi mint amikor túl magas a tömés. Viszont nem hiszem hogy ez volna a helyzet, mivel ez a gyökérkezelés/tömés már LEGALÁBB 2 évvel ezelőtti, foghúzás előtt nem volt ilyen probléma, foghúzás után már rögtön.
Gondoltam ilyesmikre hogy a húzás miatt mivel kicsit (tényleg kicsit) megdagadt ott az ínyem, lehet hogy egy picit megemelte azt a fogamat és azért ér össze, de nem tudom hogy olyan létezik-e.
Válaszát/tanácsát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Javaslom, panaszával mindenképp keresse fel a fogat eltávolító kezelőorvosát, ha valóban előbb érintkezik egy foga a többinél, az a fog túlterhelődéséhez vezet, korrigálni kell azt.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk