A fogorvos válaszol

Már nem tudom kihez forduljak

Tisztelt Doktor úr/nő
2023 januájában behelyeztek egy implantot,aminél júniusban kijött egy sipoly,igy íny recesszió történt.A dagadás utána kezdődött,de még enyhe mértékben.Kaptam rá antibiotikumokat.A fájdalim nem múlt el nagy nehezen kiszedték az implantot novemberben.A csont addigra teljesen elhúzodott nwgy fájdalmaim voltak.Csináltattam ctt amin a szájsebészeten azt javasolták h a mögötte lévő fogat is el kell távolítani.Ez 2 hete megtörtént de az orrom mellett továbbra is dagad egészen a szememig.Melegre javul,lejebb megy a duzzanat,hidegre ,harapásra dagad.Ami aggaszt,h a másik oldal is elkezdet hasonlóan viselkedni,ott is van egy fog amit elvileg gyökérkezelni kell,de már félek h azt se oldja meg a problémát.A dagadás mindkét oldalt a z orrom melletti részt érinti.Három füll orr gégésznél jártam ,ct is készült bem találtak semmit.Nem tudom találkozott e már esetleg hasonló esettel
Előre is köszönöm a segítséget

Válasz

Kedves Kérdező!

 

Sajnos látatlanban nem lehet megmondani, mi okozza a panaszokat, egy gyökérkezelésre váró fog lehet érzékeny ráharapásra, duzzadhat mellette az íny, de hasonló panaszok jelentkezhetnek pl. egy esetlegesen elrepedt fog miatt is. Megfelelő minőségű CBCTvel javaslom keressen fel szájsebész kollégát egy teljeskörű vizsgálat céljából.

 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk