A fogorvos válaszol

maradandó fog

C. Erika

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy
Olyan kérdésem lenne.h 7 éves kisfiamnak felül az első 2 tejgoga nem igazán akart kiesni.kihúzni nem akarta a fogorvos.azt mondta az új fog majd kinyomja nem így lett így csak ki kelett húzni.
Viszont a maradandó első 2 fog elég messze van egymáshoz.
Most mondja h fáj a foga .de olyan mintha kicsit mozogna is.
Viszont jönne jobról balról 1-1 fog.
Az létezik h mivel az első 2 nem jó helyen van igy ami most akar jönni ez által nyomja a már kintlévőt?
Válaszát várom.
Tisztelettel.:Erika

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Látatlanban nehéz megmondani, mi okozza az érzékenységet, lehet pusztán a fogak előtörésével járó tünet. A fogak helyzete ilyenkor még egyébként nem végleges, a gyermeknek még az állcsontja is nőni fog, így a fogak pozíciója a csontban még változik.  Azt viszont vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, hogy lesz-e gyermekének szüksége fogszabályozó kezelésre, javaslom mindenképp keressenek fel gyermekfogorvost illetve fogszabályozó szakorvost. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk