A fogorvos válaszol

Maradó fogon megjelenő fehér folt

H. Éva

Üdvözlöm!

Kislányom 6 éves és a maradó bal 1-es metszőfogán fehér folt van, nem az ínyhez közel, hanem inkább a teteje felé. A jobb 1-es alsó metszőn, ami már majdnem kinőtt azon egyelőre nem látni semmit.
Mitől lehet ez? Várható-e, hogy a többi fogán is meg fog jelenni? A tejfogai, szépek, ápoltak, semmilyen sérülés nem érte a gyermek fogazatát. Korának megfelelő fogkrémmel mossuk a fogát.

Válaszukat előre is Köszönöm!

É

Válasz

Kedves É.!

Ahhoz, hogy pontosan meg tudjuk állapítani, milyen eredetű a kialakult fehér folt, és mit lehet vele kezdeni, mindenképpen szájvizsgálat szükséges.

Általában az ilyen fehér foltok kisebb zománc fejlődésbeli rendellenesség eredményei, amik igen gyakran különböző eljárásokkal jól kezelhetők, halványíthatók.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk