A fogorvos válaszol

Maryland-híd

S. Zita

Tisztelt Klinika!

10 éves ikerfiaim vannak, akiknek egy röntgen alkalmával kiderült, hogy az alsó állkapcsukban a tej metszőfogaik alatt nincs fogcsíra. Az a kérdésem, hogy ilyen esetben lehet-e Maryland-hídat alkalmazni.

köszönettel: Sándorovits Zita

Válasz

Kedves Zita!

A Maryland híd teljes más esetekben alkalmazandó.

Gyermekeinél most a legfontosabb, hogy megfelelő, hosszú távú kezelési tervet kapjanak, ahol együtt dolgozik fogszabályozó szakorvos/gyermek fogorvos, szájsebész kolléga és protetikus kolléga. 

Hosszú távon implantátummal célszerű majd pótolni a hiányzó fogakat, hiszen minden más megoldás a szomszédos fogak sérülését eredményezné. Ezt azonban majd csak a betöltött 18. életév környékén lehet majd kivitelezni.

Most a legfontosabb egy hozzáértő fogszabályozó szakorvost kollégát keresni.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk