A fogorvos válaszol

Másfél hetet tartó duzzanat és fájdalom az érzéstelenítés után

Tisztelt Doktornő!A jobb felső 6-os fogon egyszerű tömést végzett a fogorvos a meziális oldalon. Ennek során érzéstelenítést alkalmazott, két alkalommal szúrt, mert az első eredménye nem volt kielégítő. Az érzéstelenítő hatásának elmúltával, a jobb felső 7-es moláris buccalis oldali gyökerének környékén érintésre erős fájdalmat éreztem illetve a 7-es fog terhelésére is erős fájdalom jelentkezett. A következő néhány napban nem múlt a szúrás környéki fájdalom, a fog terhelhetősége javult, viszont megduzzadt a foggyökér környékén a csont (a másik egészséges oldalon tapintható a gyökér csonton keresztül, itt viszont már nem). Az esemény másfél hete történt, a fájdalom az elmúlt napokban enyhült, a duzzanat viszont nem csökkent. Kérném szépen véleményét, köszönettel!

Válasz

Mindenképpen antibiotikum szedése javasolt! Nagy valószínűséggel egy eret talált el a kezelőorvosa, és a keletkező vérömleny felszívódásához több időre van szükség. 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk