A fogorvos válaszol

Meddig maradhat a gyógytömés a fogban?

Barátomnak gyökér kezelték a fogát és a doktornő tett bele gyógytömést+ ideiglenes gyógytömést. Azt mondta, hogy max. 6 hét után ki ker cserélni a gyógytömést. Mi már nem tudtunk visszamenni ahhoz a fogorvoshoz. De egy másik fogorvos nem szedte ki belőle a gyógytömést, hanem véglegesen lezárta. Gyulladás nincs, semmi panasz.Mi baj lehet, ha bent maradt? Mert nem használta a gyökérkezelő tűket a tömés folyamán. Szóval 100% hogy bent maradt, vagy kifúrta a fúróval? Lehet súlyosabb szövődménye ha végleg bent marad minden panasz nélkül? KöszönettelEszter

Válasz

Az ideiglenes gyökértömést szükség esetén maximum 6 hétig javasolt a fogban tartani, ezt követően végleges gyökértömést kell készíteni, amennyiben a fog panaszmentes, vagy a panaszok elhanyagolhatóak. Olyan fogat, aminek a gyökérkezelését megkezdték, nem szabad gyökértömés nélkül fedőtöméssel lezárni!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk