A fogorvos válaszol

Megelőzhető az arcüreg megynyílása

.. Rita

Tisztelt Fogorvos.
Elképzelhető, hogy ki kell húzni a bal felső bölcsességfogamat. Erősen szuvas volt, de teljes értékű fogként nőtt ki. Hajhullást okozott. Egy négyzetmiliméteren megnyílt a fogbél. Doktor Úr lezárta a megnyílást és betömte kb.két és fél hete. Azóta tünetmentes. A hajhullás szinte rögtön megállt, de pár napja ismételten erős hajhullás tapasztaltam. Más panaszom nincs rá. Emiatt mégis azon gondolkozom, hogy talán jobb lenne, ha kihúznák. Amikor beszéltünk erről a kezelőorvosommal, azt mondta, hogy közel van az arcüreg és megnyílhat. Súlyos krónikus beteg vagyok, ritka szénhidrát anyagcsere problêmám és más endokrin betegségem is van. Speciális diétát folytatok, ösztrogén-prograzteron kombót szedek.
Azt szeretném kérdezni, hogy megelőzhető valahogy, hogy ne nyíljon meg az arcüreg?
Két és fél héttel a tömés után normális még az erős hajhullás?
Minden esetben megnyílik az arcüreg?

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy felső fog eltávolítása esetén 100%-osan nem megjósolható, hogy megnyílik-e az arcüreg vagy sem. Amennyiben bekövetkezik ez a szövődmény, úgy az lebeny képzésével és a megfelelő varratokkal azonnal orvosolható.

Azt, hogy betegségei, szedett gyógyszerei hogyan befolyásolják az Ön gyógyulását sajnos nem áll módunkban megítélni, hiszen pontos anamnézissel Önről nem rendelkezünk. Erről részletes tájékoztatást az Ön kezelőorvosai fognak tudni adni.

Amennyiben a fog még élő fog, úgy a hajhullással nem gondolom, hogy összefüggésben lenne annak állapota. Amennyiben egy halott, a gyökércsúcsi részén már elváltozással rendelkező fogról van szó, úgy azt góc pozitív fognak tekintjük, és abban az esetben lehet összefüggés a fentiek között. Ilyenkor a fog eltávolítása, vagy gyökérkezelése válhat szükségessé.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk