A fogorvos válaszol

Megfurt tejfog

N. Udicska

Kisfiam 4.5 éves. Kb. Fél éve meg kellett fúrni szuvas volt. Nyitva hagytàk. Most középen egy „vadhús” szerű előtüremkedett. Úgy tudom van rà lézeres megoldàs. Most kellemetlen neki ha eszik és belemegy az étel ràgni nem is tud. Rettegek ha ki kellenne húzni. A lézeres megoldàs mennyire szokott segíteni? Rettegek ha foghúzàs lesz a B opció.
Köszönöm a vàlaszàt.

Válasz

Kedves Anyuka!

Jelenleg a cél az, hogy a tejfog a lehető legtovább a gyermek szájában maradjon, ezzel betöltve helyfenntartvó szerepét a fogváltásig.

A történt kezelés bevett eljárás, és a lyukba nőtt „vadhús” is normális jelenség. Amennyiben ez zavarja a picit, úgy érdemes felkeresni egy gyermek fogszakorvos kollégát.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk