A fogorvos válaszol

Megoldható a fogzománc pótlás?

.

Tisztelt Klinika!

Egy kisebb “baleset” következtében megsérült az egyik fogam zománca, pontosabban kitört egy kis darab a fogból. Azt szeretném kérdezni, hogy könnyen megoldható-e a sérült fogzománc pótlás? Szeretnék mielőbb sort keríteni rá, hogy ne szuvasodjon el. Köszönöm tanácsát!

Válasz

Kedves Kérdező! A sérülés mértetétől függően tömőanyagból lehet élpótlást készíteni, nagyobb hiány esetén felmerülhet extra vékony fogászati héj, például porcelánhéj vagy kompozithéj alkalmazása. Ez megvédi a fogat a további kopástól, sérülésektől, és esztétikai szempontból is előnyös. 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk