A fogorvos válaszol

Megrepedt fog

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!Vagy egy hónapja kilyukadt az egyik alsó rágófogam, de mivel elfoglalt voltam és ezidáig fájdalmat sem tapasztaltam, még nem mentem el fogorvosomhoz. A minap azonban harapás során egy erős roppanást éreztem, és szemügyre véve, egy vízszintes repedés keletkezett a fog tövénél, és ezáltal a fog is mozgathatóvá vált – de nem tört le belőle semmi, csak kb a felét elengedte. Továbbra sem érzek fájdalmat, egyedül a hidegre érzékesny a fog.Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben milyen kezelésre számíthatok/kérhetek. Ha menthető/javítható, nem szeretném ha feleslegesen kihúznák. Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Abann az esetben, ha a törének nincs vertikális komponense és csontszint feletti, akkor a fogat vagy inlay-el, vagy koronával kell ellátni. Elképzelhető, hogy a fog megmentése érdekében gyökérkezelre is szükség lesz.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk