A fogorvos válaszol

Melyek a foghúzás utáni csonthártyagyulladás tünetei?

Tisztelt Fogászat! Egy hete eltávolítottak egy régi csapot a fogamból, mivel korona kerül rá és be lett tömve. Két nap múlva el kezdett fájni nagyon az álkapcsom és enyhén feldagadt az arcom. Kiderült, hogy csonthártyagyulladásom van. Öt napig szedtem Dalacint és fájdalomcsillapítót,(Advil Ultra Forte-t)de még mindig dagadt az arcom és be van keményedve. Fájdalomcsillapítót kell bevennem 8 óránként, mert olyan erősek a fájdalmaim. Hidegvizes borogatást tettem rá, hátha segit. Vagy rosszul tettem? Általában egy ilyen csonthártyagyulladás meddig tart? Mi a további teendőm?

Válasz

Csonthártyagyulladás esetén legtöbbször gennygyülem jön létre a csonthártya alatt, aminek feszülése okozza a panaszok nagy részét. Ennek a tályognak a megnyitása, vagy a fog nyitva kezelése legtöbbször gyors javulást eredményez. A csonthártyagyulladás hűtésével, borogatásával sajnos az immunrendszerét gátolja a gyulladás megszüntetésében, mert a hideg hatására érszükület alakul ki a gyulladás területén, a fehérvérsejtek és a gyógyszer hatóanyaga nem jutnak el megfelelő mennyiségben a célterületre.  Azt javaslom, keresse fel mihamarabb kezelőorvosát!

Tejfog esetében úgynevezett gyökérkezelés, maradófog esetében pedig tényleges gyökérkezelés mielőbbi megkezdése hozna érdemi javulást a fájdalom enyhítésében!

Abban az esetben, ha a tejfog már nem megmenthető, akkor a fogat el kell távolítani.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk