A fogorvos válaszol

Mennyi idő?

Azt szeretném kérdezni hogy foghúzás után mennyi idő kell amíg begyógyul a helye? Már több mimnt egy hónapja húzták ki és még mindig lyuk van rajta, és pár napja még fogdarab jött ki belőle.Válaszát előre is köszönöm,

Válasz

Gyulladásban levő fog és csont esetén a gyógyulás lassabb,fájdalmasabb. Ilyenkor ún. per secundam (másodlagos) sebgyógyulásról beszélünk,azaz az íny nem záródik össze teljesen és ezen a nyíláson keresztül étel, nyál,baktériumok, stb. jut a húzás helyére tovább nehezítve a gyógyulás folyamatát.A kilökődő szilánkok valószínűleg nem fog, hanem apró, már az új csontképződéséhez feleslegessé vált un. sequester-ek, azaz elhalt kis csontdarabkák.Amennyiben nincsenek fájdalmai, kérem viselje türelemmel a terület épülését, alyuk hétről-hétre sekélyebb lesz és végül teljesen feltelődik. Ha kétségeivannak, keresse fel fogorvosát, esetleg készüljön egy kis helyiröntgen-felvétel, hátha segíteni kell a pozitív folyamatokat.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk