A fogorvos válaszol

Mennyire surgos

P. Agnes

Kedves Uniklinik Team!

Evek ota Onokhoz jarok minden fogaszati problemaval ezert bizom benne hogy most is fognak tudni segiteni.
2 napja balesetet szenvedtem aminek kovetkezteben lepattant egy szemfogam es a metszofogaim is kisse elmozdultak.
Rontgen keszult – azon nem latszott tores de az a szemfog amibol lepattant egy darab eleg erzeketlen volt a vizsgalat idejen, szoval nem biztos hogy eletben van.

Mivel Berlinben elek kerdesem a kovetkezo – erdemes hazarepulnom egyetlen napra hogy egy panoramarontgennel tisztazzuk mi ujsag a fogsoromban es esetleg sinnel/egyeb modon rogzitsuk – korrigaljuk (?) a kisse kuszalt fogakat vagy ennek most nincs jelentosege es ha varok meg egy honapot amikor egyebkent is hazamegyek akkor elegendo lesz felmerni a karokat es donteni a helyreallitas felol?

Mivel harapasemelot hasznalok evek ota amit az orvos most nem tanacsolt (fogalmam sincs hogyan illeszkedne, ha egyaltalan) ezert nemileg aggodom hogy csikorgatassal esetleg kart teszek az amugyis labilis allapotban (bar nagyon erzekenyek a fogak ugyhogy valoszinuleg nem aludnam at ezt az affert).

Elore is koszonom a tanacsot!

Udv,
Pasztor Agi

Válasz

Kedves Ági!

Amennyiben most panaszmentes, valószínűleg nem lesz problémája a következő néhány hétben az érintett fogakkal, de őszintén szólva ezt garantálni nem tudja Önnek senki.

Mivel ütés érte a fogakat, elképzelhető, hogy gyökérkezelésre lesz szüksége, amennyiben a fogak elhaltak. Ezt röntgenen az első időkben nem fogjuk látni, ehhez egy alapos szájvizsgálat kell, ahol megkocogtatjuk a őket, illetve egy hideg vattagombóccal vizsgáljuk, hogy élőek-e még. 

Azt, hogy igényel-e a szituáció sínezést, vagy egyéb ellátást, csak szájvizsgálat után lehet megállapítani.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk