A fogorvos válaszol

Metszőfog elmozdulás

N. Kitti

Üdvözlöm!

A múlthéten minimális ütés inkább koccanás érte a jobb oldali felső metszőfogam és úgy érzem elmozdult a helyéről. (A fogaim között nagy hézag van ezt a fogamat nem támasztja oldalról egyik mellette álló fog sem.) Ha összeharapok érzem, hogy nem úgy van mint korábban.Nagyon megijedtem azóta nem merek ráharapni, összeérinteni sőt enni sem nagyon….Elmentem fogorvoshoz csinált panoráma illetve egy kis röntgent mindent rendben talált. Azt mondta várjak hátra visszaáll eredeti állapotába. Rettegek, hogy elkezd mozogni. Azt mondta esetemben ha mozogni fog és sinezni kell az nagyon hülyén nézne ki ha nem tudom megszokni ezt az állapotot esetleg fogszabályzó segíthet….de az felnőtt korban elég húzós áron van….nagyon meg vagyok ijedve nem tudom mennyire erős a fogam nem tudom szabad e ráharapni a fogorvos szerint nem mozog, megnézte de én ennek ellenére nagyon furcsának érzem…. Attól tartok ha elmozdult akkor labilissá vált és egy rossz mozdulat ….és ott lesz a baj. Az elmondottak alapján Önnek mi a véleménye? Tényleg van esély rá,hogy rendeződjön? Van okom az aggodalomra? Vagy túlreagálom ? Válaszát elore is köszönöm!
Maradok tisztelettel : N.K.K.

Válasz

Kedves N.K.K.!

Pusztán leírás alapján nehéz válaszolni pontosan kérdésére.

Ütés következtében válhat kicsit mobilissá fog, ami rend szerint stabilizálódni szokott. Fontos ilyenkor a rendszeres kontroll vizsgálat, ugyanis a baleset hatására sérülhetnek a fogban lévő idegek (amikor megmozdul balesetnél a fog, a gyökércsúcsi részen sérülhetnek az ér-ideg képletek) ami a fogbél elhalását is okozhatja. Ez hosszú távon a gyökércsúcsi részen megjelenő gyulladást okozhat, ami kis rtg felvétellel/CT felvétellel ellenőrizhető, illetve úgynevezett szenzitivitás tesztet kell végezni.

Szerintem, ha a vizsgálatnál nem tartották szükségesnek a sínezést azonnal, akkor nem lehet nagy a baj.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk