A fogorvos válaszol

Metszőfog gyökérkezelése

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Már 4 hónapja van fogszabályozóm és a jobb felső 1-es fogam felett az ínyemen megjelent egy kis gennyzacskó. A fogorvosom azt mondta, hogy elhalt a fogam, de gyökérkezeléssel megmenthető. A kérdésem az lenne, hogy gyökérkezeléssel mennyi időre menthető meg a fogam? Illetve azt hallottam, hogy a gyökér kezelt fogak idővel elszürkülnek. Létezik-e valamilyen lehetőség arra, hogy ne szürküljön el? Vagy ha elszürkül akkor alkalmazható a fogfehérítés?Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Flóra (17)

Válasz

A megfelelő gyökérkezelés hosszútávon menti meg a fogat, a későbbi elszürkülést fehérítéssel lehet korrigálni, megelőzni viszont sajnos nem lehet. Arra vigyázzon, hogy a gyökérkezelt fogak gyakran törékenyebbé válnak. Ennek egyik oka, hogy a fog anyagcseréje lecsökken, másfelől pedig gyakran mély, kiterjedt szuvasodások miatt kell gyökérkezelni, amikor pedig nagy rész hiányzik a fog eredeti koronájából, a maradék könnyebben törik le. Ha az ön esetében a fogszabályzás következtében halt el a fog, akkor csak kis lukat fúrnak rajta, így a törés veszélyével kevésbbé kell számolni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk