A fogorvos válaszol

Metszőfogon repedés

l. Adrián

Tisztelt Doktornő, Doktor úr!
Körülbelül 4 hónapja vettem észre egy halvány, az bal oldali metszőfogam kb. kétharmadán végig futó vonalat/vékony repedést ami egyáltalán nem fáj és nagyon nehezen látható, csak egy bizonyos szögből erős fény mellett vehető ki, viszont ujjal lehet érezni kicsit hogy nem teljesen sima a fog. Voltam a fogorvosomnál és azt mondta ezzel semmi baj nincs nem kell aggódnom miatta, viszont én nem vagyok biztos benne hogy ennek nincs veszélye hiszen olvastam angol fogorvosi oldalakat is erről és valahol azt írták nem kell miatta aggódni valahol meg hogy jobb lenne kezeltetni. Szóval a kérdésem hogy mennyire valószínű hogy a metszőfogra ez veszélyes…vagy ne aggódjak miatta? Megjegyezném hogy nem szoktam csikorgatni a fogaimat úgyhogy nem amiatt alakulhatott ki. De ha mégis kéne akkor milyen módon lehet ezt kezelni?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel Adrián!

Válasz

Kedves Adrián!

Nem kell aggódnia miatta. Általában ezek a repedések nem okoznak problémát, és legtöbbünk fogán megtalálhatóak, az évek múlásával esetleg szaporodnak. 

Ennek kezelése a zománc visszaerősítésétől egészen egy korona készítéséig terjedhet, ehhez látni kell élőben a fogat, de az esetek döntő többségében nem igényel kezelést.

Üdvözlettel

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk