A fogorvos válaszol

mi a megoldás?

Tisztelt doktor-doktornőTöbb kérdésem lenne.A felső két metszőfogam korona.Az egyik lecsiszolt fogra a máésik csap.-ra, de egyben lett felhelyezve, már jó pár évvel ezelött,De sajnos leesett a koronám,de ugy hogy a csap benne maradt a koronámban.Szeretnék újat csináltatni, milyen megoldás van rá?Vissza lehet e tenni új koronát új csappal, vagy újabb fogakat kell lecsiszolni az új fogakhoz.A legfontosabb mennyi idő alatt készül el az új fog(ak)?köszönöm előre is a válaszát.

Válasz

Az, hogy visszatehető-e a csappal együtt kiesett korona az több dolog függvénye:

1. A csap és akorona illeszkedése a foghoz megfelelő-e?

2. A csonk, amire rá lett helyezve korábban a csapos korona, milyen állapotban van?

Ha új koronákat szeretne csináltatni, akkor a csak ideiglenesen érdemes ezt a kiesett csapos koronát viszzaragasztani.

Ha mindkét fog, amelyre a koronákat korábban rátették megfelelő állapotban van, akkor nem kell újabb fogakat lecsiszolni az új koronákhoz. Természetesen új csapot is kell készíttetni az eleve csapos koronával ellátott fogba.

Az ideiglenes koronák, a csapos műcsonk és a végleges fémkerámia vagy fémmentes korák elkészítési ideje 8 munkanapot vesz igénybe, de ezalatt az idő alatt tudja hordani az ideiglenes koronákat.

 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk