A fogorvos válaszol

Mi lehet a gond

Tisztelt Uniklinik!

Egy hónapja kezdett bal oldalt a felső fogsorom középen az 5-ös fogam fölött fájni. Többször volt már az a fogam gyökér kezelve illetve fölötte láttak gyulladást a röntgenen. Ki is lett húzva, de a problémát ez nem oldotta meg. Jelenleg is a felső fogsorom közepén illetve fölötte feszítő, nyomó érzés van. Az alsó részen van egy nagy hátsó fogam aminek már pótlás van a tetején, néha érzem, hogy mintha az is fájna, de nem igazán tudom behatárolni, hogy az a fog lehet-e a gond. Röntgen alapján nem látszik semmi, kopogtatásra és hidegre nem reagál úgy hogy azt lehessen mondani, hogy az a problémás. Igazából legtöbbször jobb és bal oldalon is érzem ezt a feszítő érzést ami a fülembe és a halántékomba is kisugárzik. Fülészeten is voltam már, a fülemmel nincs baj, arcüreg gyulladásom nincs. Fogászatra kell majd vissza mennem hátha alakul valahova a dolog, de igazából jelenleg senki nem tudja, hogy mi lehet a gond. Éjszaka nem rosszabb a fájdalom. Milyen vizsgálatot lenne még érdemes megcsináltatni? Válaszukat köszönöm! Üdvözlettel: L

Válasz

Kedves L.!

Amennyiben a felső fogakat fogászati CT vizsgálattal is nézték már, úgy a következő lépés egy gnatológus felkeresése lenne.

A gnatológus az állkapocs ízületi problémákkal foglalkozó szakember. Sokszor az ízület, vagy az azt mozgató izmok fájdalmát a felső fogak felett érzi a páciens, és rögtön foghoz is köti.

Rendelőnkben Dr. Sápi Béla Doktor Úr tud segíteni Önnek, keresse Őt bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk