A fogorvos válaszol

Mi lehet ez?

D. Szofia

17 éves vagyok és beteg voltam egy pár nappal ezelőtt láttam volt magas, nem fajt a torkom.
A szájpadlásomon lett egy piros folt ami első két napban fajt de aztán nem. Már 4-5 napja ott van es meg nem múlt el? Ez rendben van? Mert az interneten mindenhol csak a szajrakrol írnak. A másik oldalán a szajpadlásomon szinte ugyanott egy zoldeskék folt van. A nyelvem meg szokatlanul lepedekes elég ijesztő.
Meg tudnák mondani, hogy van e okom felni?

Válasz

Kedves Kérdező!

Nyálkahártya elváltozásokról látatlanban sajnos nincs lehetőségünk véleményt mondani, mindenképp keresse fel kezelőorvosát vizsgálat céljából. Általánosságban annyit tudok mondani, hogy vírusfertőzésekkel kapcsolatosan gyakran jelennek meg a szájban afthak es lesz lepedékes a nyelv, amik a fertőzés elmúltával spontán rendeződnek, ellenkező esetben szakembernek mutassa meg az elváltozásokat. Vizsgálat nélkül kizárni természetesen nem lehet, de szájüreg rosszindulatú daganatos elváltozásai nem jellemzően ebben a korosztályban jelennek meg és nem ilyen hirtelen fellépő tünetekkel. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk