A fogorvos válaszol

Mi okozza

Jó napot 🙂
Par hete észrevettem hátamon piros Bárányhimlőszerű kiütéseket,nagyon megilyedtem , egyébként baranyhimlőm már volt szóval gyorsan kizártak ennek a lehetőségét, aztán ehet társult erős ízületifajdalom is,haziorvosom elküldött fogorvoshoz , aki talált egy rossz fogat , fájdalom mentes volt,de ahogy kihúzta gennyes volt nagyon a vége..
Kérdésem az lenne hogy okozhatta e az a fog az említett tüneteket ?

Válasz

Kedves Kérdező!

A gócbetegség, illetve a fogászati gócbetegség tünetei meglehetősen széleskörűek lehetnek. Általában foltos hajhullás, ízületi panaszok, különböző bőrkiütések jelennek meg, melyeknek hátterében a kiváltó okot gyakran egyéb módon magyarázni nem tudjuk.

Fogászati oldalról gócnak tekintjük a gyulladással rendelkező fogakat, a kinőni csak félig tudott bölcsesség fogakat, nagyobb ínytasakokat stb…

Azt megállapítani, hogy konkrétan ez a fog okozta-e a panaszokat pontosan nem lehet. Amennyiben a fog eltávolítását követően tünetei a következő 1 évben megszűnnek, úgy valószínűleg igen, ez volt a ludas.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk