A fogorvos válaszol

Miért érzem néha magasabbnak az alsó, első fogamat?

Kedves Uniklinik!

Az egyik metszőfogam (41) implantátum. Mellette a 31-t két éve alkalmanként magasabbnak érzem: ha összecsukom a szám, akkor csak ott érintkeznek a fogaim.
Néhány óráig van ez így, majd akár napokig, hetekig semmi. Röntgen volt. A fog elhalt, egy hete gyökérkezelés alatt van, de ezen a téren semmi változás.
Eddig egy fogorvos se tudott magyarázatot adni erre. Lehet a fog elhalás miatt? A gyökérkezelés ezt megoldja?

Köszönöm,

Válasz

Kedves Kérdező!

 

Vizsgálat és képalkotó felvételek nélkül sajnos konkrétat nem tudunk mondani. Nem tudjuk, miért halt el a fog (szuvas volt-e vagy túlterhelődött), de egy megfelelő gyökérkezelés, amennyiben meglévő gyökércsúcsi gyulladás van, javíthat ezen.

 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk