A fogorvos válaszol

Miért gyógyul ilyen lassan?

Tisztelt Dr. Nő/Dr. úr!

Március 25-én, Hétfőn lesz 6 hete, hogy kihúzták felülről az egyik rágófogamat, nem a bölcsességfogat, hanem az eggyel előttit. Azóta szűkült a seb, de még most sem húzódott össze teljesen az íny, még mindig belátok, és van olyan része belül, ahol pirosas-vöröses, tehát nem fedi hám. Kérdésem, miért gyógyul ilyen lassan? Kívülről egyébként nem piros, nem duzzadt. Amit magáról a húzásról tudni kell, nem egyben húzta ki az orvos, hanem előtte fúróval darabokra repesztette a fogat, és egyenként húzta ki a 3 gyökeret, az ínyen nem kellett vágást ejteni. Elmondása szerint azért így húzta ki, mert ez a fog 3 gyökerű, esély van rá, hogy nem jön ki egyszerűen, beleszakad. Húzás után megmutatta a darabokat, tehát nem maradt a sebben fogmaradvány. 2 hete voltam megnézetni a sebet, azt mondta, hogy gyógyul ez, illetve öblögessek, ezért elkezdtem napi kétszer Corsodylt használni. Én ennek ellenére nagyon lassúnak érzem a gyógyulást, ha egyáltalán gyógyul, és nem pedig megállt.

Válasz

Kedves Kérdező!

Látatlanban sajnos nem lehet megmondani, hogy az Ön sebe megfelelően gyógyul-e, azonban az elmondható, hogy egy őrlőfog eltávolítása után elhúzódhat annak a folyamata, hogy sima ínyfelszín kialakuljon. A pirosat terület nem jelenti a hámosodás hiányát. Amennyiben pontos másodvéleményt szeretne, kérem keressen fel személyesen másik fogorvost/szájsebészt, vizsgálat nélkül az Ön konkrét életéről pontosabbat nem lehet sajnos megállapítani.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk