A fogorvos válaszol

Mikortól kell mosni a babák fogát?

S. Enikő

Kedves fogorvos! Az lenne kérdésem, hogy hány éve kortól kell mosni a babák fogát? És egyátalán hogyan kell mosni a babák fogait? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező! Anyukák esetében gyakori kérdés, hogy mikortól, illetve hogyan kell mosni a babák fogát. Már az egész pici csecsemőknél is érdemes letisztogatni, áttörölgetni a szájüreget etetés után. A tejfogak megjelenése után pedig vehet a gyermeknek egy gyerekfogkefét, és naponta kétszer vagy háromszor együtt próbálkozhatnak a fogmosással, kezdetben fogkrém nélkül. Érdemes egy gyerekfogászt vagy egy dentálhigiénikust is felkeresni, aki bevezeti a kicsit a helyes fogmosás tudományába. Egy ilyen látogatás azért is jó ötlet, mert nem egy negatív élménnyel, például fájó foggal kapcsolódik össze a gyermek számára az első alkalom a fogorvosi rendelőben. 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk