A fogorvos válaszol

Mikroszkópos gyökérkezelés

T. András

Tisztelt Hölgyem / Tisztelt Uram!

Kérdéseim a következők:
1. Ha már volt az elmúlt 3 alkalommal tisztítva/gyökérkezelve a rágófog (jelenleg gyógyszeres tömés van benne/ratja), lehetséges, hogy egy mikroszkópos gyökérkezelés megoldja az olykor harapásra történő fájdalmat?
2. Általánosságban hány alkalom szokott lenni egy 3-4 (nem tudom pontosan) csatornás rágófognál (felt?
3. Érdemes lehet vele foglalkozni vagy egy tartós tömés után nem lépne fel kisebb fájdalom sem? (Elég ritka hogy megtörténik, csupán egy másik gyökérkezelt foghoz tudom hasonlítani ahol semmit nem érzek (jó értelemben).
4. Amennyiben időpontot foglalok Önökhöz, a kezeléshez vinnem kell röntgen felvételt vagy a mikroszkópos kezelésnél ez felesleges?

Várom válaszát!
Köszönettel: T. András

Válasz

Kedves Kérdező!

Ha többszöri kezelés után még érzékeny a foga, mindenképp javasolt lenne endodonciaban jártas szakembernek megmutatnia. Előfordulhat, hogy egy számfeletti gyökércsatornát kell még feltárni vagy lehet egy repedés a fogban, de lehet, hogy csak még alaposabban kell átfertőtleníteni a csatornákat. Javaslom, kérjen időpontot konzultációra mikroszkópos gyökérkezelésre, ha vannak korábbi felvételei, azokat hozza magával, szükség esetén újabb felvételeket készítünk.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk