A fogorvos válaszol

Mikroszkópos gyökérkezelés

K. Enikő

Tisztelt Cím!

Érdeklődnék, hogy a mikroszkópos gyökérkezelést el lehet végezni koronán keresztül is?
Ha igen általában hány kezelés szükséges?
Nekem jobb oldalt alul a második nagyőrlőfogamon és a második kisőrlőfogamon korona van. (3 tagú rögzített híd). A második nagyőrlőfogamat kellen kezelni mikroszkópos technikával.

Köszönettel: Enikő

Válasz

Kedves Enikő!

Mikroszkópos gyökérkezelések alkalmával a fogakat izoláljuk a szájüreg többi részétől. Ehhez egy kofferdam gumilepedőt rögzítünk a fog köré, amihez pedig jelentős segítséget nyújt, ha a fog anatómiai formája megtartott. Így tehát általánosságban előnyösebb is, ha a korona a fogon marad. A személyre szabott pontosítás érdekében azonban  javaslom először egy konzultációra jelentkezzen be endodontus kollégáinkhoz, melyre mindenképp hozza magával korábbi röntgeneit, a fog eddigi kezeléséről esetlegesen meglévő dokumentációját. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk