A fogorvos válaszol

Mikroszkópos gyökérkezelés

.

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő!

Hagyományos gyökérkezelésem tart november eleje óta, ám a fájdalom sajnos nem múlik, ezért gondolkozom rajta, hogy Önökhöz megyek át mikroszkópos gyökérkezelésre.
A kérdésem, hogy muszáj-e kofferdam izolációval kezelni a fogat? (Ugyanis orrsövény ferdülés miatt gyerek korom óta fekve csak a számon át kapok levegőt).

Ezen kívül olvastam a honlapjukon, hogy kötelező a védettségi igazolvány / PCR teszt. Ez aktuális még? (A jelenlegi fogorvosomnál sosem kérték)

Köszönettel,
H. Ella

Válasz

Kedves Ella!

A kofferdam izolálás elengedhetetlen része a mikroszkópos gyökérkezelésnek, ezzel lehet biztosítani, hogy a fog a szájüreg felől ne fertőződhessen be. A kofferdam gumilepedő a fogat izolálja, a szájnyílást nem fedi teljesen, emellett is tud levegőt venni szájon át. Ha a foga ennyi idő után még panaszos, mindenképp javaslom, keresse fel endodonciával foglalkozó kollégáint egyikét!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk