A fogorvos válaszol

Mikroszkópos gyökérkezelés

.

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő!

Hagyományos gyökérkezelésem tart november eleje óta, ám a fájdalom sajnos nem múlik, ezért gondolkozom rajta, hogy Önökhöz megyek át mikroszkópos gyökérkezelésre.
A kérdésem, hogy muszáj-e kofferdam izolációval kezelni a fogat? (Ugyanis orrsövény ferdülés miatt gyerek korom óta fekve csak a számon át kapok levegőt).

Ezen kívül olvastam a honlapjukon, hogy kötelező a védettségi igazolvány / PCR teszt. Ez aktuális még? (A jelenlegi fogorvosomnál sosem kérték)

Köszönettel,
H. Ella

Válasz

Kedves Ella!

A kofferdam izolálás elengedhetetlen része a mikroszkópos gyökérkezelésnek, ezzel lehet biztosítani, hogy a fog a szájüreg felől ne fertőződhessen be. A kofferdam gumilepedő a fogat izolálja, a szájnyílást nem fedi teljesen, emellett is tud levegőt venni szájon át. Ha a foga ennyi idő után még panaszos, mindenképp javaslom, keresse fel endodonciával foglalkozó kollégáint egyikét!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk