A fogorvos válaszol

Mit lehet tenni a fognyaki kopás ellen?

Tisztelt Doktor úr/nő! Úgy vettem észre, hogy fognyaki kopás jelentkezett az egyik fogamnál. Az érzékeny fogra való Sensodyne fogkrémet használok, de az érzékenység nem múlik. A fognyakról az íny is felcsúszott. Ezt a problémát hogyan lehet orvosolni? Fognyaki tömés létezik?

Válasz

A fogíny visszahúzódásának és a fognyaki kopásnak valószínűleg a túl erős fogmosás és a helytelen technika az oka. A legfontosabb a kíméletes és körkörös irányú fogmosás, lehetőleg puha sörtéjű fogkefével. A különféle sensitive fogkrémek, például a Sensodyne használata is javasolt ilyen esetben. Mit lehet tenni a fognyaki kopás ellen ezen kívül? Mindenképpen javaslom, hogy keressen fel egy fogorvost vagy egy dentálhigiénikust. A diagnózis alapján szóba jöhet az ön által is kérdezett fognyaki tömés, illetve megfelelő parodontológiai kezeléssel a hiányzó ínyszövet is helyreállítható. 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk