A fogorvos válaszol

Mit lehet tenni ha a tömött fog lüktet?

Kedves Doktor Nő!Lassan másfél hónapja még mindig érzem hogy érzékeny a felső fogsoron hátul bal oldalt az utolsó kettő fogam…az opt felvétel szerint talán alászuvasodás látszik…de gondolom ezeknek a fogaknak az állapota szájüregi felvétel után kiderülne jobban….mint egy opt felvétel után…a kérdésem a következő lenne ezekkel a fogakkal kapcsolatban….érzem hogy valami nincs rendben velük…mert naponta többször érzem azt, hogy lüktet….ami tart egy kis ideig majd elmúlik..tegnap a doktor úr kopogtatta őket, ingerelte valamilyen meleg hatással..majd hideggel de akkor nem reagáltak semmire se…még arra se hogy elkezdte polírozgatni azt a két tömött fogat….semmit nem éreztem..de mégis érzem minden nap..hogy fáj…..milyen jellegű fájdalmat kellene éreznem..alászuvasodás esetén….?(A doktor csodálkozott is hogy érzékenynek érzem….de azt nem érzem amit csinál közben)Ezek a fogak amalgán töméssel vannak ellátva….lehetséges az is..hogy esetleg nem lett teljesen eltisztítva a szuvas terület……?és azért érzem érzékenynek?Teljesen tanácstalan vagyok….vannak még 2-3 tömött fogam….de azokat egyáltalán nem érzem érzékenynek….olyan két hete szedtem dalacint mert van egy nagyon csúnya gyökércsúcs gyulladásom..az egyik frontfogam gyökerén…amikor elkezdtem szedni a gyógyszert…..a front fog melletti fogak területén…erős lüktető fájdalmat éreztem…..ezen a területen van a két panaszos tömött fogam…miért reagáltak így a gyógyszer hatására?Szép napot Önnek!Beni

Válasz

Érdemes megfigyelni, hogy pontosan mikor érzékenyek a fogak (nappal, éjszaka), és provokálható- e az érzékenység (hideg, meleg inger, édes). Az a tény, hogy a fogak nem reagáltak sem hideg, sem meleg ingerre, az nem okvetlenül jelenti, hogy el vannak halva. Elképzelhető, hogy annyirra vissza vannak húzódva az idegkamrák, hogy ezért nem reagálnak a fogak a termikus ingerekre. A fogakról érdemes szájüregi felvételt (kisröntgent) készíteni.

Abban az esetben, ha  fogak lüktetnek, akkor biztosan gyökérkezelni kell őket!

Az antibiotikumra adott reakciójuk nagyon nem tipikus, nagy valószínűséggel véletlen egybeesés.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk