A fogorvos válaszol

mitralis prolapsus

.

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

32 éves férfi vagyok. A nyáron voltam szívultrahang vizsgálaton. Mitralis prolapsust állapítottak meg nálam. „Mitralis mellső vitorla kissé megvastagodott, enyhén prolabál, rajta MI-I-II. TI-I. ASD nincs.”
A kardiológus nem mondott semmi teendőt ezzel, de a napokban olvastam, hogy például fogorvosi kezelésekkor (Gyökérkezelés és húzás) antibiotikumot kellene szednem, illetve az érzéstelenítő injekcióból is másfajtát kellene kapnom.
Erről sajnos nekem senki nem szólt eddig, pedig azóta voltam fog gyökérkezelésen ami be volt gyulladva, illetve tömésen. Többször kaptam érzéstelenítő injekciót hozzá. Lehet ebből valamilyen probléma? Tüneteket nem okoztak a beavatkozások.

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Bálint

Válasz

Kedves Bálint!

Kérem pontos tájékoztatásért keresse fel kardiológus kezelőorvosát, ugyanis ebben a kérdésben neki kell pontos, az aktuális protokollokat ismertető választ adnia Önnek.

Üdvözlettel

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk