A fogorvos válaszol

Mozgó fog

H. B.

Jó napot!
Júniusban eltört az alsó állkapcsom 2 helyen és az államnál lévő törésnél azóta mozog az egyik metsző fogam ami a törés vonalánál van. Nem fáj meg az ínyemnél se látok semmit hogy azzal lenne valami. Maximum 0,5-1 mm a mozgathatósága de elég könnyen mozgatható nem kell hozzá nagy erőt kifejteni. Ezzel vissza kell menni a szájsebészetre vagy lehet ezzel csinálni valamit?

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Javaslom mindenképp keresse fel az ellátó szájsebészeti osztályt kontroll céljából! Szükség lenne egy friss röntgenfelvételre, amin a törés gyógyulását és a kérdéses fog állapotát is ellenőrizni lehet. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk