A fogorvos válaszol

Mozgó fog

T. Tünde

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő,

Nemrég használtam fogselymet (ritkán szoktam), és azóta az egyik első fogam picit fáj, és enyhén mozog. A fogaim nagyon szorosan vannak egymás mellett, kicsit össze is vannak csúszva, ezért eléggé erőltetni kellett a fogselymet, hogy beférjen közéjük. Lehetséges, hogy ettől megmozdult a fogam? Mi a teendő ilyenkor, menjek fogorvoshoz, vagy csak várjak, és magától helyre fog jönni?

Előre is köszönöm a választ.

Válasz

Kedves Kérdező!

Fogaink alapvetően mozognak egy nagyon picit. Ha ez nem gíy lenne, egy nagyobb harapásnál egyszerűen eltörnének.

Kétlem, hogy fogselyem használatával ki tudna mozgatni egy egészséges fogat. Amennyiben ritkán használ selymet, előfordulhat, hogy megvágta az ínyét, vagy amennyiben fogköve van, lepattanhatott egy darab, és ezt a változást érzi.

Jelenleg a fogászatokon kizárólag akut ellátás végezhető, ami azt jelenti, hogy ha egy fog nagyon fáj, akkor azt meg tudjuk oldani. A leírtak alapján sajnos ez nekem nem tűnik akut panasznak. Amennyiben a fájdalom mértéke nő, természetesen kaphat akut ellátást.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk