A fogorvos válaszol

Mozgó fog, fájdalom, ínygyulladás

F. Zsuzsanna

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
Elnézését kérem, hogy a nehéz időszakban üzenettel zavarom, de tanácstalanságomban nem tudom, hova forduljak. Néhány napja kezdődött fogfájásom, az egyik bal oldali alsó fogamnál. A fájdalom nem elviselhetetlen, csak enyhe, azonban amikor fogat mosok, úgy érzem, mozog a fog, és ez nagyon megrémisztett, nem tudom, mit tegyek, amíg fogorvosi kezelésre el tudok jutni. Félek, hogy meglazul, kiesik a fogam. Nem tudom, jól sejtem-e, de ínygyulladás okozhatja talán. Nem tudom, tudok-e tenni itthon valamit, és azt hiszem, ez sürgős esetnek sem minősül, így ügyeletre sem mehetek, rontani azonban nem szeretnék rajta. Merjem-e mosni, nem fog-e kiesni, mit tehetek itthon?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Zsuzsanna

Válasz

Kedves Zsuzsanna!

Magától kiesni nem fog a foga, ahhoz nagyon komoly fogágybetegnek kell lenni.

Jelen helyzetben kizárólag egyet tehet: tökéletes szájhigiénét tart fent. Minden főétkezés után mosson fogat, és használjon fogselymet.

Amennyiben nagy fájdalom jelentkezik, természetesen akut páciensként ellátható, keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk