A fogorvos válaszol

Működik a fogfehérítés szódabikarbónával?

K. Lajos

Üdvözletem! Az interneten nagyon sok helyen lehet olvasni, hogy a fogfehérítés szódabikarbónával hatásos. Mit gondolnak, ez tényleg igaz? Érdemes próbálkozni, vagy csak árthat vele az ember? Bizonytalan vagyok, de ha nincs baj vele, kipróbálnám azért. Előre is köszönöm a tanácsukat!

Válasz

Kedves Kérdező! A szódabikarbóna elvben valóban alkalmas lehetne a fogfehérítésre, mert szemcsés anyag, és szemcséinek köszönhetően dörzsölés hatására eltávolítja a fog felszínén megtapadt, elszíneződést okozó anyagokat. Tudni kell azonban, hogy  nem veszélytelen. Maga az anyag ugyan ártalmatlan, ám szemcséinek köszönhetően erős dörzsölés következtében a fogzománcot felsértheti, ami azután komolyabb fogászati problémákhoz vezethet. 

Mivel a szódabikarbóna hatékonysága a rendelőben elvégzett fogfehérítésnél jóval alacsonyabb -és még veszélyes is-én az utóbbit ajánlom. A professzionális fogfehérítés egy kémiai folyamat, amelynek során nem károsodik a fogzománc. Ha mégis az otthoni fogfehérítés mellett dönt, szódabikarbóna helyett inkább a speciális, erre a célra kifejlesztett fogkrémeket javaslom.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk