A fogorvos válaszol

Műtét után egy honappal is zsibbad, érzéketlen a nyelvem!

Tisztelt Doktor ur/nő!Egy honappal ezelőtt műtötték ki az alsó jobb oldali bölcsességfogamat. Komplikált beavatkozás volt, a fogam feküdt az inyemben, nagyon nehezen sikerült kivésni a helyéről. (orvos mondta) Most, egy honap elteltével még mindig zsibbad, érzéketlen a nyelvem jobb oldala, valamint az inyemnek a belső része. Érdekes, hogy mikor fáradt vagyok (ált este) olyan érzésem van, mintha megégettem volna a nyelvemnek azt a részét. ezen kivül semmiféle érzés nincs benne. ez normális??????? félek, nehogy egész életembe igy maradjon. Zavaró a dolog, hisz mikor azon az oldalon eszem, sokszor félreharapok a nyelvemre, mert nem érzem rendesen hol van. Lehetséges hogy az orvos valamit elrontott??? pl vmi ideget elvágott???:) válaszát köszönöm.

Válasz

A nyelvzsibbadás oka az Ön által említett területet ellátó ideg sérülése. Ez nem okvetlenül jelent szakadást!

Sajnos az ilyen típúsú idegsérülések nagyon-nagyon lasan regenerálódnak. Bizonyos esetekben hónapokra van szükség. B-vitamin komplex szedése és soft- lézer kezelés elősegíti a gyógyulást!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk