A fogorvos válaszol

Műtéti bölcsességfog utáni gyógyulás

G. Dániel

Tisztelt Doktornő / Doktor úr!

Három napja távolították el műtéti beavatkozással a jobb alsó bölcsességfogam, majd az ínyem összevarrásra került, gyógyszernek pedig antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kaptam. A fájdalom már elmúlt, illetve az arcomon lévő duzzanat is már kezd lemenni kívülről, viszont a varrat melletti rész az ínyemnél (nem tudom szakszóval, hogy mondják, de a szám belsejének az a része ahol az íny találkozik vele) igencsak meg van még dagadva és így nem tudom rendesen össze csukni jobb oldalt a számat, mert egyaránt a jobb oldali felső és alsó legutolsó nagymetsző hozzáér, így ráharapok.

A kérdésem az lenne, hogy ez a duzzanat a szám belső részéről vissza fog húzódni vagy ki kell húzni a nagyörlő fogaim, mert sajnos így nem tudom normálisan összezárni a szám.

Köszönöm a válaszát előre is!

Üdv,
D.

Válasz

Kedves Kérdező!

Jellemzően a műtét utáni második napon legnagyobb a duzzanat, a 3. naptól kezd csökkenni, az arcon és szájon belül egyaránt. Így várhatóan az Őn esetében is ezzel lehet számolni. Ha varratszedésre nem javul jelentősen a panasza, kérem mibdenképp jelezze ezt a fogat eltávolító kezelőorvosnak! Az őrlőfogakat ilyen miatt természetesen nem kell eltávolítani. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk