A fogorvos válaszol

Néhai fájdalmak

.

Tisztelt Uniklinik!

Gyakran fájnak a fogaim, hol édességtől, hol érzékenyek a hidegre, nyomásra, de van amikor semmi bajuk. Ezek többsége gyakran gyökérkezelt fog ahol vélhetően kifelejtettek egy-két gyökeret évekkel ezelőtt.

A kérdésem hogy amíg minimális, elviselhető a fájdalom érdemes ezeket meghagyni, vagy jobb ha kihúzatom őket?

Pénzem nincs a pótlásra, tehát ha kihúzatom akkor üresek maradnak a helyeik és a többi fogra hárul nagyobb teher.

Melyikel járok jobban?

Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Ha évekkel ezelőtt györkérkezelt fogban maradt is fel nem tárt csatorna, abban már teljesen biztosan nincs élő idegszál, az évek alatt az elhalt. Így minden bizonnyal élő fogak azok, amik édesre vagy hőre érzékenyek. Javaslom, hogy egy friss panoráma röntgenfelvétellel keresse fel fogorvosát vagy rendelőnket konzultáció céljából, mielőtt radikálisabb beavatkozásra szánná rá magát!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk