A fogorvos válaszol

Nehéz érzés a fog körül

K. Enikő

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Jobb oldalt alul a második nagyőrlőfogamon és a második kisőrlőfogamon korona van. (3 tagú rögzített). 2020. júliusában lett feltéve a korona. A második nagyőrlőfogam gyökér kezelve lett, így lett a korona rátéve. Az egyik csatornát nem tudta kezelni, mert nem találta meg a doktornő. Hármat ki tudott tisztítani. Igaz mondta a doktornő, hogy lehet idővel gond lesz vele, hogy egyet nem tudott kezelni, mármint a csatornát. Én vállaltam a felelősséget, hogy így is kérem rá a koronát. Két hete a második nagyőrlőfogammal valami nincs rendben. Nem fáj, de érzem, hogy ott van.
Visszamentem doktornőhöz, és megröntgenezte a fogamat (a második nagyőrlőfogamnál.) Tüzetesen megnézte, és az mondta, hogy a fognál hála az égnek nincs elváltozás 2020. júliusához képest.
Az íny sincs begyulladva. A fog se érzékeny hidegre, melegre és harapásra, nyomásra sem.
Nem értem, akkor miért érzem ezt az érzést a fogam körül. „Olyan nehéz érzés, mintha lenne ott valami”.
Várom válaszát!

Köszönettel: K. Enikő

Válasz

Kedves Enikő!

Sajnos látatlanban és röntgenfelvétel híján nem lehet megmondani, hogy mi okozza Önnek ezt a kellemetlen érzést. Javaslom, fáradjon be a rendelőbe egyik endodontus kollégánkhoz, aki megvizsgálja és szükség esetén a elvégzi a gyökértömés cseréjét mikroszkópos nagyítás alatt.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk