A fogorvos válaszol

Nehéz foghúzás után, szomszédos fogak fájdalma

.

Kedves Válaszadó!

14 napja távolították el az egyik felső 6-os fogam.
Gyökérkezelt fog volt, egyik gyökerén tályoggal.
A szájsebészeten 3 darabra vágták és úgy szedték ki, nagyon nehezen adta magát, 1 órás procedúra volt.
Kaptam varratot, ezt a 7. napon eltávolították, addig nem is mertem a fog helyét terhelni/piszkálni.
Azóta próbálgatom és észrevettem, hogy a szomszédos fogak érzékenyek lettek.
Az 5-ös egy évek óta tünetmentes gyökérkezelt fog, a 7-es teljesen ép. A 7-es szépen megnyugodott, a gyökérkezelt 5-ös viszont nem.
Ha a nyelvemmel alulról megnyomom már nem fáj, viszont ha az ujjammal oldalirányból hozzáérek akár nagyon óvatosan is, már az nagyon rossz.
Ha nem érek hozzá nem fáj és enni is tudok rajta.
Tudom, hogy röntgenkép és konkrétumok híján nem tudnak 100%-os válasszal szolgálni de a kérdésem az lenne, hogy mennyire általános, hogy húzás után ilyen probléma felmerüljön? Mennyi időt adjak neki mielőtt visszamennék az orvosomhoz? Varratszedéskor azt mondták a seb nagyon szépen gyógyul, valamint röntgen alapján nincs gond a szomszédos fogakkal.
Köszönettel..

Válasz

Kedves Kérdező!

Valóban, pontos válaszhoz tisztában kéne lennünk az ötös fog gyökértömésének minőségével, akár ennek hiányosságai is okozhatják panaszait.

Egy ilyen beavatkozás után pár hétig előfordulhatnak fájdalmak, a csont is gyógyul még. Amennyiben panaszai nem javulnak, kérem keresse fel kezelőorvosát.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk