A fogorvos válaszol

Nem használ az érzéstelenítő

D. Vivien

Tisztelt Doktor/Doktornő!

Egy hete magánfogászaton jártam, ahol közölték, hogy a bölcsességfogamat ki kell húzni.
2 db injekció beadása után elég zsibbadtnak éreztem a szám, így elkezdőzött a húzás. A vésést nem éreztem, de a húzásnál iszonyatos nagy fájdalmat éreztem, így abban hagyták. Utána megkaptam a 3. injekciót is, de az már nem segített semmit. Iszonyatos fájdalmat éreztem a 3 injekció ellenére is. A doktornő közölte velem, hogy valószínűleg be van gyulladva a fogam. Dalacint (300mg) írt fel nekem, majd pénteken vissza kellet mennem, hogy hátha sikerül végre kihúzni.
Pénteken 2 db injekció után alig tudtam már beszélni a zsibbadás miatt, de a biztonság kedvéért kaptam egy 3. injekciót, ami iszonyatosan fájt. Ez után már folyamatosan éreztem a fájdalmat a 3. injekció helyén, amit a lukas fogamba adta, így még egy doboz Dalacint kaptam, amit szednem kell és 1 hét múlva vissza kell mennem.
Érdeklődni szeretnék, hogy az én esetemben miért nem használ az érzéstelenítő még az antibiotikum szedése után sem? A fogam nem fáj, nem kell fájdalomcsillapítót szednem.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdv. Vivien

Válasz

Kedves Vivien!

Sajnos látatlanban, röntgenek, szájvizsgálat, esetleg CT felvétel nélkül mi sajnos még annyit sem tudunk mondani Önnek, mint a beavatkozást végző kezelőorovs.

Sajnos ritkán előfordulhat, hogy a fog gyulladása, esetleg egy ideg közelsége a beavatkozás közben fájdalmassá teszi azt.

A további lehetőségeket kérem beszélje át kezelőorvosával!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk