A fogorvos válaszol

Nem nőtt ki a maradandó fogam!

.

Üdvözlöm. 23-éves nő vagyok, 6-7 évesen kiesett a Tejfogam (metszőfog), és sajnos azóta sem nőtt maradandó fog a helyére. Több fogorvosnál is jártam már és mind mást mondott. Egyébként készült röntgen felvétel ami szerint a metszőfogam melletti maradandó fog gyökere miatt nem nőtt ki, mivel az ferdén nőtt. Mondták azt is, hogy fel kell metszeni az ínyem, hogy ki tudjon nőni, aztán azt is, hogy fogpótlást kell végezni emellett ki kell műteni az ínyemben lévő maradandó fogamat nehogy véletlen a fogpótlás után bújjon ki. Aztán volt még egy verzió, hogy csak egy fogszabályzásra van szükség (Én ennek örülnék a legjobban). Az lenne a kérésem, hogy önnek mi erről a véleménye? Sajnos egyszerűen nem tudom melyik alternatíva lenne valóban célra vezető. Válaszát előre is köszönöm: Kinga

Válasz

A bennrekedt fog és az általa keletezett hiány megoldásának az Ön által felsorolt lehetőségei vannak. Szájvizsgálat és panorámafelvétel készítése mindenképpen szóükséges annak megítéléséhez, hogy az Ön esetében melyik megoldás lenne a legcélravezetőbb! Emiatt kérem, keresse fel fogászati központunkat!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk