A fogorvos válaszol

nyálkő

T. Tiborné

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Évekkel ezelőtt többször volt nyálmirigy gyulladásom, de az antibiotikumok lehúzták a gyulladást. Viszont később egy csomót észleltem az alsó állkapcsomon belül, kiderült, hogy nyálkő, de nekem még a szájsebészeti klinikán a professzor, aki megvizsgált se mondta soha, hogy ezt ki kell venni, ez a nyálkő továbbra is ott van, emiatt lehet száraz a szám? Sajnos emiatt rohamosan elkezdtek romlani a fogaim. Kérdésem az lenne, hogy a nyálkövet nem kell kivenni, mert én úgy olvastam, hogy azt a szájsebészeten ki szokták műteni. Válaszát előre is megköszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

A nyálkő eltávolításának lehetőségét, illetve szükségességét annak lokalizációja határozza meg. Ezt különböző képalkotó eljárásokkal lehet meghatározni, melyet szakorvos kér fizikális vizsgálat után.

Rendelőnkben ilyen esetben Dr. Dr. Sass Tamás kollégám tud Önnek segíteni.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk